top of page

Året 2015 - En magisk og humoristisk reise


I skrivende stund er jeg ferdig med årets siste julebordshow, før det fortsetter med flere julebord på nyåret (ja, det er mange bedrifter som først har julebordet i januar). Kun ett show gjenstår i år, og det er et 80-års lag i romjula. Det skal derfor bli godt med en liten juleferie nå.

2015 har vært nok et begivenhetsrikt år, med mye reising og mange varierte og morsomme oppdrag/jobber. Oppdragsmessig har det vært en liten økning fra fjoråret, noe jeg selvfølgelig er veldig fornøyd med.

Her er noen tilbakeblikk på året som snart er omme:

Januar:

Januar startet som vanlig med opprydding og forberedelser til nytt år. Når jeg har disse oppryddingene finner jeg ofte gamle ting jeg har glemt bort. Fant blant annet dette skrive. Heldigvis var dette et triks som ikke gikk galt. Det hadde i så fall kostet meg dyrt =)

Videre var det sluttføring av julebordsesongen som for min del strekker seg til slutten av januar.

Februar:

I februar var det den årlige turen til Blackpool med artistkollegaer. Der arrangeres det hvert år verdens største kongress for bransjen jeg er en del av, hvor det er show, seminarer og mye sosialt. Om kun to måneder er det en ny tur dit. I februar tok jeg også i bruk hashtaggen/emneordet #havardsand på sosiale medier som instagram og facebook, og det er moro å se at mange som er på mine show velger å legge ut bilder i sosiale medier med denne hashtaggen. Nedenfor er et par bilder fra Blackpool og en tilskuer som lagt ut bilde fra et show i Oslo med hashtaggen.

Mars:

I mars var det stort sett eventjobbing, både på vestlandet og østlandet. Jeg hadde også premiere på mitt nye "signaturnummer", et shownummer jeg er stolt av og som har blitt et av de numrene gjestene ofte snakker om i etterkant. Jeg rakk også en tur ned til Halden for å se på show med mine kollegaer.

Denne måneden var det også mye jobbing med en kollega og ren stand-up komiker, Jan-Andre Olsen, da vi var i innspurten for vårt fellesshow.

April:

Dette var måndene hvor jeg også var en del på "åpne show". Det vil si show hvor publikum kan betale og se show, og ikke et lukket event/arrangement som jeg ofte jobber på. Jeg satt bl.a. opp nevnte show med komikerkollega Jan-Andre Olsen på Buddy Scene i Drammen, og det trakk fullt hus. Videre var jeg konferansier på klubbkvelden Magic Night i Trondheim. Dette er konsept ala stand-up klubbkvelder. Her er noen bilder fra disse arrangementene:

Mai/jun:

I mai var det mye reising, med bl.a. turer til vest- og sørlandet. Juni er en veldig populær periode, med mange sommerfester for ulike firmaer. Denne sesongen har blitt større og større for hvert år, og er nå nesten like hektisk som julebordsesongen. Det kan derfor vært lurt å bestille underholdning tidlig i denne perioden. Som artist får en ofte også tilleggsgaver etter showene, og nedenfor kan du se noen av de tingene jeg fikk disse månedene.

Og her er par bilder fra show i hhv. Tønsberg og Sirdal:

Juli/August:

Juli er en ganske rolig måned, da det stort sett er sommermodus i de fleste bedrifter. Derfor pleier jeg også å ta fri denne månedene. Noen festilvaljobber og toastmaster-jobber får jeg imidlertid til. I august er det full rulle igjen, noe det også var i år.

August/september/oktober:

Jeg tok ut litt ekstra ferie disse månedene. Både en del dager med kona på fjellet og en tur til Spania, slik at jeg tok ikke på meg så mange jobber som vanlig i denne perioden. Av de jobbene jeg gjorde, var det mange konferansierjobber og stand-up jobber på både events og private arrangement. Alt i fra små eksklusive selskap med 10 personer til større firmaevents med 300 personer.

November/desember:

Da var julebordsesongen i gang. I starten så den ut som den skulle bli litt dårligere, enn i fjor. Dette tok seg heldigvis opp og jeg har hatt en helt normal julebordsesong. I tillegg til julebord, er det også mange konferanser o.l. på denne tiden.

Da gjenstår det å takke for dette året, og jeg ser frem til 2016. Jeg føler meg priviligert som får reise rundt i hele Norge og drive med det jeg liker best, nemlig å underholde personer med humor og magi. Det er mange jeg gjerne skulle takke, men i fare for å glemme noen, velger jeg kun i år og takke kona mi jeg er uendelig glad i og som jeg vet står på ekstra i hjemmet og med ungene, da jeg til tider er mye på reisefot. Uten deg kunne jeg ikke holdt på slik jeg gjør, så tusen takk.

Hvis jeg skal forutsi noe av det jeg tror vil skje i 2016, må det være at jeg vil tro antall konferansier- og toastmasterjobber øker. Dette øker mer og mer fra år til år, og allerede har jeg booket mange toastmasterjobber i bryllup, i tillegg til andre konferansierjobber. Videre jobber jeg med et nytt offentlig show jeg håper jeg får tid til å realisere.

Til slutt vil jeg si riktig god jul og godt nytt år til venner, kunder, samarbeidspartnere, kollegaer og alle dere jeg vet følger med på min showvirksomhet.

Nyeste innlegg:
Arkiv:
Søk på emner/tagger:
Ingen tagger enda.
Følg Håvard Sand:
  • Facebook Basic Square
  • Instagram App Icon
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Classic
bottom of page